Hvordan skrive en CV: trinnvise instruksjoner med eksempler

Hvordan skrive en CV

Har du funnet en flott jobb? Det første trinnet er å interessere arbeidsgiveren ved å fremheve dine beste egenskaper. Vi har utarbeidet for deg en guide til hvordan du skriver en CV som i det minste vil lede deg til et intervju, og på det meste vil hjelpe deg med å få drømmejobben! 

I gjennomsnitt tar det 5-10 sekunder å se en CV. Litt, ikke sant? Derfor er det så viktig å gjøre et positivt førsteinntrykk. En CV er egenannonsering, som skal presentere deg fra den beste siden og "selge" deg til arbeidsgiveren. Derfor er oppgaven din å sørge for at alle avsnittene i CV-en "klamrer seg fast".

Riktig CV - hvor skal du begynne

Før du begynner å utarbeide, vil det være nyttig å vite hva HR-ledere, rekrutterere og arbeidsgivere først og fremst legger vekt på i en kandidats CV. I følge Orange County Resume Survey er disse:

 • tidligere arbeidserfaring (45%);
 • kvalifikasjoner/ferdigheter (35 %);
 • enkel lesing/forståelse av informasjon (25 %);
 • prestasjoner, meritter, prosjekter (16 %);
 • rettskrivning og grammatikk (14 %);
 • utdanning (9%);
 • klart mål (3 %);
 • søkeord (2 %);
 • kontaktinformasjon (1%).

Typer CV for ansettelse

Det andre trinnet er å bestemme hvilken type CV som er riktig for deg: kronologisk, funksjonell eller en kombinasjon.

Kronologisk oppsummering

Beskriver jobbene dine i kronologisk rekkefølge, og starter med den nyeste. Passer for deg som er på utkikk etter jobb innen et kjent felt, har lang erfaring og streber etter karrierevekst.

 

Eksempel på kronologisk CV

Arbeidserfaring:

07/2016 - nåtid. Organisasjon "Superbarn" (utdanning for barn og foreldre). Stilling: CEO & Event Manager.

 • Plukket opp et team på fem personer for å nå organisasjonens mål.
 • Organiserte mer enn 150 pedagogiske arrangementer for barn og foreldre.
 • Laget et team på 10 faste lærere.
 • Organisert et system for å overvåke kvaliteten på arrangementer og motta tilbakemeldinger fra besøkende. 
 • Laget og implementerte en CRM-database (Salesforce) for høykvalitetsarbeid med klienter.

03/2014 - 05/2016. Prosjekt "Mrієvortsi" (utdanning av tenåringer). Stilling: prosjektkoordinator.

 • Organiserte 15 forelesninger og studieturer for 36 studenter ved programmet.
 • Koordinerte arbeidet til 5 lærere og 10 mentorer av programmet.
 • Styret økonomisk og administrativ rapportering.

Funksjonell CV

Fremhever dine ferdigheter, evner og prestasjoner, ikke jobbene dine. Dette alternativet passer for de som har liten erfaring, som ofte har byttet jobb og ikke ønsker å gjøre oppmerksom på dette, samt de som ønsker å endre arbeidsfelt eller komme tilbake på arbeidsmarkedet etter en pause.

 

Eksempel på funksjonell CV

Nøkkel kompetanser:

 • Erfaring med å lede et team på opptil 15 personer;
 • generell erfaring med å organisere og promotere prosjekter - 5 år;
 • organisering og koordinering av arrangementer for 500 personer;
 • evnen til å forhandle, bringe prosjektene startet til slutten under alle omstendigheter, utholdenhet, evnen til å generere ideer;
 • sterke leder-, leder- og lederegenskaper.

Kombinert CV 

Kombinerer fordelene med kronologisk og funksjonell - inkluderer både en beskrivelse av ferdigheter og en liste over jobber. anses som den mest effektive. Del og kombiner erfaringen din (avhengig av hvilken stilling du søker på), koble ferdighetene dine med selskapene der du fikk dem, og sørg for å fokusere på målbare indikatorer.

Vi håper at du sender din CV til de ledige stillingene du liker! Og hvis ikke…

For å forstå hvor du virkelig vil ha glede og nytte, anbefaler vi deg å ta en online karriereveiledningstest. 

 

Hvordan skrive en CV: trinnvise instruksjoner

Det vil ta deg 3-6 timer å lage en standard CV fra bunnen av . Men det er bedre å ikke gjøre dette på en gang. La som et minimum hvile på CV-en før den endelige redigeringen.

 

Når du skriver en CV, er det viktig å forholde seg til en bestemt struktur slik at informasjonen er tydelig, organisert og lett å forstå. Vi anbefaler å sende den i PDF-format slik at det ikke er problemer med å åpne filen.

Skriv i enkle setninger på 5-7 ord. Unngå uklare forkortelser. Pass på å dele teksten inn i avsnitt, velg en forståelig skrift. Bruk fet eller kursiv for overskrifter. Vær oppmerksom på at din CV ikke bør overstige 2 sider. Ideelt sett 1 side.

La oss nå ta en titt på blokkene hvordan du skriver en CV og beskriver nøkkelpunktene.

Fyll inn fullt navn og kontakter

Alt er ekstremt enkelt her. For kommunikasjon, ikke bruk jobbe-e-posten din - skriv inn en personlig eller opprett en egen for jobbsøking. Sørg for å sjekke at e-posten din samsvarer med formatet [email protected], og foreslår ikke å skrive til en fluffy kanin.

Legg til lenker til Facebook, LinkedIn eller andre profesjonelle nettverk som Behance. Når du spesifiserer personlige profiler på sosiale nettverk, sjekk innholdet nøye for ikke å komme i en vanskelig situasjon.

Beskriv arbeidserfaring

Start fra din nåværende eller siste jobb, gå opp til den eldre. Husk: du skal kun angi erfaring som er relevant for jobben du søker på. Hvis du ikke har en, bør du vurdere å skrive en funksjonell CV og fokusere på ferdigheter i stedet for jobber.

Angi kort navnet og omfanget av selskapet. Deretter - din stilling og rolle, samt hovedoppgavene. Gi en liste over de viktigste prestasjonene og ikke glem å støtte dem med argumenter og bevis. Husk at prestasjoner må være målbare, spesifikke, imponerende og må være relevante for stillingen.

Et eksempel på utformingen av "Work Experience"-blokken i en CV

 • Utviklet konsepter, koordinerte og holdt mer enn 50 arrangementer per år.
 • Opprettet og administrerte en kundebase på 3500 personer.
 • Ansvarlig for implementeringen av det månedlige målet for inntekter fra billettsalg på UAH 200 000: 10 måneder av 12 avsluttet med en indikator på 115% av planen, 2 måneder - med en indikator på 85% av planen.

Når du beskriver opplevelsen, angi kun "selgende" informasjon. Vær også kortfattet i formuleringen og ikke overbelast arbeidsgiver med unødvendig informasjon.

Beskriv utdanning

List opp utdanningen som er relevant for dine arbeids- og karrieremål. Inkluder ikke bare grunnleggende, men også spesialiserte kurs, opplæring osv. Dersom grunnutdanningen din ikke er knyttet til jobben du søker på, oppgi kort begrunnelsen for å bytte yrke.

Ytterligere informasjon og ferdigheter

Denne blokken bør tilnærmes svært ansvarlig. Angi hvilke egenskaper og ferdigheter som er nødvendige for stillingen du søker på. Her kan du også finne hvilke programmer du bruker og hvilke språk du snakker.

Det vil ikke være overflødig å nevne dine interesser. De vil hjelpe arbeidsgiveren å forstå hva slags person du er og hvordan du vil passe inn i teamet. Et viktig poeng: det er bedre å indikere hobbyer som er direkte eller indirekte relatert til ønsket stilling. Eller interessene dine bør være virkelig unike, og ikke bare «på fritiden foretrekker jeg å lese bøker og høre på musikk».

Et eksempel på utformingen av "Tilleggsinformasjon"-blokken i en CV

https://www.cvmal.no/artikler/En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!